מתכון עוגת גבינה עם שוקולד לבן ואוכמניות

0

עוגת גבינה עם שוקולד לבן

מצרכים לקרמבל עוגיות חמאה:

300 גרם קמח

200 גרם חמאה

100 גרם אבקת סוכר

כפית תמצית וניל איכותית

1 ביצה

 

מצרכים למלית גבינה ושוקולד לבן:

500 גרם גבינה לבנה 9%

250 גבינת שמנת 30%

150 גרם סוכר

כפית מחית וניל

14 גרם ג'לטין

50 גרם מים

3 חפיסות שוקולד לבן "כרמית"

150 גרם שמנת מתוקה

500 גרם שמנת מתוקה

מלית אוכמניות/ ריבת אוכמניות מוכנה לשימוש כ- 350 גרם

 

אופן ההכנה:

 

מכינים את הקרמבל עוגיות חמאה:

במעבד מזון שמים יחד קמח, חמאה וסוכר ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים. מוסיפים את הביצה והווניל ומעבדים רק עד קבלת בצק אחיד. נא להיזהר שלא לעבד את הבצק יתר על המידה .

מרדדים את הבצק לעובי אחיד של 1 ס"מ .

 

אופים בתנור מחומם מראש ל-170 מעלות למשך 15-20 דקות.

מצננים וטוחנים במעבד מזון שוב. מחלקים את הקרמבל ל -2 קערות. באחת שמים 3/4 מהכמות ובשניה את הרבע הנותר.

 

מחממים 50 גרם חמאה ומוזגים לקערה שבה הכמות הגדולה של הקרמבל. מערבבים היטב ומהדקים לתחתית של תבנית בקוטר 26.

 

מכינים את המוס גבינה:

משרים את הג'לטין במים .

בקערה שוברים את השוקולד הלבן, מרתיחים 150 מ"ל שמנת מתוקה ומוזגים על השוקולד, מחכים דקה ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת קרם שוקולד חלק ומבריק.

 

בקערה גדולה שמים יחד גבינות, סוכר ווניל. מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.

מחממים את הג'לטין במיקרו רק עד המסה ( 20 שניות לערך ומערבבים אותו לשוקולד. לאחר מכן את השוקולד מקפלים למסת הגבינות)

 

מקציפים 500 מ"ל שמנת מתוקה ומקפלים למסת הגבינות .

יוצקים את המסה המוכנה על הקרמבל חמאה ומעבירים לקירור של 5 שעות לפחות.

 

מלית אוכמניות וקישוט: לוקחים קערה קטנה שמים אותה הפוכה על העוגה, מפזרים את הכמות הקטנה של הקרמבל מסביב. מרימים את הקערה בעדינות ומסדרים מעל את מלית האוכמניות .

יש לך מה להגיד על הכתבה? נשמח לתגובה שלך

Your email address will not be published.