סלט קוסקוס מרענן וקייצי

0

אביזרים:

קערה לערבוב

קערה להגשה

 

מצרכים:

2 כוסות קוסקוס בינוני מאסטר שף (חבילה)

חצי כפית מלח

2 כוסות מים רותחים

2 כפות שמן זית

1 כוס סלרי קצוץ כולל העלים

חצי כוס נענע קצוצה

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

4 משמשים או 2 אפרסקים או  2 נקטרינות חתוכים לקוביות קטנות

1 כוס פקאן קלוי

חצי כוס חמוציות מיובשות

 

לרוטב:

1/2 כוס מיץ לימון  ( מיץ משני לימונים)

4 כפות שמן זית

קורט פלפל שחור גרוס

מעט מלח

כף סילאן

 

להגשה:

רבע כוס טחינה מלאה

חצי כפית מלח

חצי כוס מים

 

אופן ההכנה:

 

מכינים את הקוסקוס: מערבבים היטב 2 כוסות קוסקוס, 1/2 כפית מלח, 2 כפות שמן זית ו-2 כוסות מלאות מים רותחים. מכסים למשך 5 דקות ומפוררים עם מזלג.  מניחים בצד ומצננים.

 

בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים מיץ לימון, שמן זית, פלפל שחור, מלח וסילאן.  

 

מרכיבים: בקערה מערבבים את הקוסקוס, סלרי, פטרוזליה, נענע, פירות, פקאן קלוי וחמוציות. שופכים מעל את הרוטב ומערבבים היטב.

 

מסדרים את הסלט בקערה או צלחת הגשה ומגישים את הטחינה לצד הסלט .

יש לך מה להגיד על הכתבה? נשמח לתגובה שלך

Your email address will not be published.