חזה עוף אפוי בטחינה על מצע סלק

0

והפעם ממתכוניה של נורית פלד, מתכון אהוב, לא מסובך שיוצר מנה נהדרת וצבעונית!

חזה עוף אפוי בטחינה על מצע של סלק בתחמיץ.

11128435_10206039510179828_1072906292_n-300x200 חזה עוף אפוי בטחינה על מצע סלק
צילום: נורית פלד

רכיבים לשש מנות:

6 חזות עוף משוטחים
12 כפות טחינה
6 כפות תורמוס (מצנצנת, כבושים במי מלח)
3 סלקים גדולים
3 גרגרי ערער (ג'וניפר)
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
בצל ירוק קצוץ דק

אופן ההכנה:

לשים את חזה העוף במשרה של שמן זית ושום כתוש למשך חצי שעה.

את החזות המשוטחים למלא בכף טחינה ולגלגל בתבנית אישית קטנה, לבזוק מעל מלח פלפל ובהרט, לקשט בעוד כף טחינה מתובלת בראס אל חנות ולאפות מכוסה במשך 40 דקות.

לפזר מעל תורמוס, טיפת פפריקה מתוקה ולאפות עוד רבע שעה גלוי בחום בינוני.

במקביל לבשל סלק עם ערער מלח וטיפת סוכר.

לצנן, לפרוס דק במנדולינה, לסדר יפה על צלחות לערבב שמן זית מיץ לימון מלח ופלפל עם גרגר ערר טחון דק, לצקת מעל הסלק.

להוציא את העוף מהתבנית האישית להניח מעל, להוסיף שמן זית מלח פלפל לפי הצורך והטעם לקשט בבצל ירוק טרי. להגיש פושר.

המתכון מפרי יצירת של נורית פלד, בלוגרית וצלמת אוכל. את צילומיה של נורית תוכלו לפגוש בדף הפייסבוק שלה ובבלוג משותף לה ולשף אורן בקר – טעמיים כי טוב

יש לך מה להגיד על הכתבה? נשמח לתגובה שלך

Your email address will not be published.