קולינריה לשבועות

0

חגיגת שבועות ביקבי כרמל

-המבקרים-של-יקבי-כרמל-קרדיט-צילום-יקבי-כרמל-1 קולינריה לשבועות
מרכז המבקרים של יקבי כרמל. צילום יקבי כרמל.

על טהרת גבינות, יינות לבנים, רוזה ומבעבעים

ביום שישי, 18 במאי, בין 10:00-14:00, יחגגו במרכז המבקרים של יקבי כרמל את חג השבועות – עם טעימת יינות לבנים, רוזה ומבעבעים לצד מגוון גבינות, המבקרים יוכלו ליהנות מטעימות, ללא עלות, של מגוון היינות של יקבי כרמל

המעוניינים ברכישת יינות ביום זה ייהנו ממחירים מיוחדים. הכניסה ללא עלות

למידע ולפרטים נוספים:  http://carmelwines.co.il/

מרכז המבקרים של יקבי כרמל בזיכרון-יעקב

רחוב היקב 2, זיכרון-יעקב

לקראת חג השבועות, רשת בתי הקפה והמעדנייה "לחם ארז" משיקה קולקציית עוגות גבינה

-ארז_קולקציית-שבועות_קרדיט-צילום-בן-יוסטר-3-Custom קולינריה לשבועות
לחם ארז קולקציית שבועות. צילום: בן יוסטר

חג הקציר קרב ובא, וכמדי שנה אנו נהנים ממנהגיו ומשולחן החג החלבי. השנה, לכבוד שבועות רשת בתי הקפה והמעדנייה "לחם ארז" משיקה בסניפיה ברחבי הארץ קולקציית שבועות הכוללת עוגות גבינה שירשימו את האורחים בשולחן החג- הן בטעמיהן הייחודים והן במראה המרשים.

בנוסף, עבור הטבעונים שבינינו, לרגל חג השבועות יציעו ב"לחם ארז" כיכר לחם בשילוב עגבניות מיובשות וגבינת פטה טבעונית.

בין עוגות הגבינה המוצעות בקולקציה לשבועות:

עוגת גבינה ולימון– עוגת גבינה על בסיס בצק פריך חמאתי, עם קרם לימון חלק ופירורי קראמבל מקרון פיסטוק (74 ש"ח לעוגת פס / 132 ש"ח לעוגה בקוטר 20 ס"מ)

עוגת קרמל מלוח- עוגת גבינה על בסיס בצק פריך חמאתי, בזיגוג של קרמל מלוח (74 ש"ח לעוגת פס / 132 ש"ח לעוגה בקוטר 20 ס"מ)

עוגת גבינה רד וולווט- שכבות של עוגת רד וולווט, בשילוב פטל וקרם גבינה עשיר (74 ש"ח לעוגת פס / 132 ש"ח לעוגה בקוטר 20 ס"מ)

עוגת גבינה קראנצ'י ופיסטוק– עוגת גבינת שמנת אפויה, בשילוב קראמבל פיסטוק חמאתי ופריך (74 ש"ח לעוגת פס / 132 ש"ח לעוגה בקוטר 20 ס"מ)

עוגת קראק פאי צ'יזקייק– עוגת גבינה ניו יורקית בציפוי קרמל זהוב, על תחתית קראק פאי ועיטורי קרם קרמל (74 ש"ח לעוגת פס/עוגה ריבועית)

חגיגת שבועות ללא חלב – גם לרגישים ללקטוז ולטבעונים

-תפוחים-וקרמל-עם-קרם-וניל-צילום-יחצ- קולינריה לשבועות
עוגת תפוחים וקרמל עם קרם וניל. צילום יחצ

חג שבועות ידוע בתפריט המאכלים החלביים המוגשים לאורכו,

 אלא שבשנים האחרונות גברה המודעות לרגישים/נמנעים מלקטוז או גלוטן, או הנמענים מסיבות שונות.

אלפרו, מותג משקאות ושמנות מהצומח, מציע  לשבועות  סדרה של 3 מוצרי  שמנת  על בסיס צמחי:

שמנת אורז, שמנת סויה ושמנת קוקוס, אשר אינן מכילות לקטוז או גלוטן.

השמנות של אלפרו מהוות אלטרנטיבה  לבישול רטבים, פסטות, מרקים, הכנת דברי מאפה וקינוחים

ללא שימוש בחלב/שמנת. מתאימות במיוחד לרגישים ללקטוז, צמחונים, טבעונים,

לאלו המחפשים אורח חיים בריא (ב- 3 השמנות אחוזי שומן נמוכים, בין 5%-9%) ולשומרי כשרות.

 

חגיגת גבינות ויין – מה מתאים למה?

-טעם-מחלקת-יין-צלם-אלעד-גוטמן-5 קולינריה לשבועות
טיב טעם מחלקת יין. צילום: אלעד גוטמן.

חג השבועות המתאפיין במאכלי גבינות למינהן. רשת טיב טעם, מעניקה טיפים שיעזרו לכם לבחור את הגבינה המתאימה, איך לשמור עליה לאורך זמן מה כדאי לדעת לפני קניית גבינה? איזה גבינה הולכת עם יין ומה מומלץ.

 

בכל פעם שקונים יותר גבינה ממה שצריך "לאותו ערב", עולה השאלה איך שומרים ומאכסנים אותה בבית. לכך יש כמה כללים פשוטים, אבל קודם כל – איך בכלל קונים גבינה? איך לבדוק אם היא עדיין במצב טוב? או האם דרגת הבשלות שלה היא הדרגה הנכונה?

ראשית, כל אחד וטעמו. ישנם מי שאוהבים את הגבינה שלהם בשלה, חזקת טעמים וארומות וישנם מי שאוהבים את הגבינות שלהם עדינות יותר, מעט קשות יותר במרקמן.

אם אתם אוהבים גבינות בשלות, הרי שגבינות כמו ברי וקממבר רצוי שיהיו מעט רכות אם אתם מתכוונים לצרוך מהן תוך יום או יומיים. גבינות קשות מאוד – פרמזן, למשל, גרוייר או דומות להן – צריך לראות שאינן יבשות: שטח הפנים שלהם צריך להיות שלם, ללא חריצים, למשל, וצריכה להיות להן מעט גמישות. גבינות אלה לא מתיישנות היטב מחוץ למחלבה (עד 3 שנים).

לגבי גבינת הפרמזן, אין הבדל בין הגבינות הארוזות כמשולשים בוואקום, לבין גבינות שנחתכות מגלגלי גבינה, במשקל. להפך: הגבינות בוואקום שומרות טוב יותר על הלחות שלהן ועל הארומות. גבינות "במשקל" חייבים לדעת איך אוכסנו ונשמרו. כאן חשוב מאוד לדעת, שהגבינות שנמכרות ברשת טיב טעם, נמצאות תחת פיקוח מתמיד ונשמרות בתנאים האופטימליים, הן במחסני החברה המקוררים, והן בסניפים השונים.

ומה בדבר ריחות? צבעים?

לכל גבינה הריחות והטעמים האופייניים לה. זה מה שמבדיל בינהן, בסופו של דבר. לאחר תקופת זמן, גבינות מסוימות – בעיקר גבינות "עובש", אך לא רק – מפתחות ארומות חזקות יותר.

גם מבחינת צבעים, גבינות משתנות. צבעיהן מתכהים: לבן הופך צהבהב, וצהוב הופך ענבר וחום. בגבינות קשות שונות אפשר לראות גבישי סוכר חלב מתגבשים, נוצצים ומבריקים. אלה הם סימנים טובים, שאם הם מופיעים בגבינות הנכונות, הם ערובה לאיכות ולדרגת ההתיישנות. מצד שני, חלק מהגבינות מוציאות ומפרישות את שומן החלב ומקבלות ברק של שומן. בעבור זמן זה, הגבינה מתייבשת.

איזה גבינה הולכת עם יין ומה מומלץ.

  • בשידוך בין יין וגבינה חפשו טעמים משלימים או ניגודיים, בלי שהאחד ישתלט על טעמו של השני.
  • גבינות לבנות, עדינות, חמצמצות – יינות לבנים יבשים כמו סוביניון בלאן.
  • גבינות עדינות – יינות אדומים פירותיים – לדוגמא שיראז אוסטרלי או פינוטז' דרום אפריקאי.
  • גבינות חזקות או מיושנות – יינות אדומים כבדים מצרפת – מאזור בורדו ובורגנדי או ספרד – ריוחה , ואיטליה – קיאנטי קלאסיקה רזרבה (3 שנים בחבית).
  • גבינות כחולות – לבנים או רוזה מתוקים (יינות קינוח כמו  מוסקט, יינות חצי יבשים כמו גוורצטרמינר או ריזלינג גרמני )
  • גבינות עיזים – יינות ארומטיים לבנים צעירים – כמו סוביניון בלאן או  אדומים צעירים כגון יינות קוט דה רון (מאזור הרון בצרפת' וכן היין המיוחד ICE WINE  מחבל המוזל בגרמניה.
  • גבינות כבשים – לפי טעמן. בדרך כלל הן תהינה עדינות יותר מגבינות העיזים ויתחברו להן יינות שרדונה עדינים או יינות מבעבעים קלים

 

יש לך מה להגיד על הכתבה? נשמח לתגובה שלך

Your email address will not be published.