אולגה מבשלת

0

unnamed22-220x300 אולגה מבשלתקבוצת היזמות העסקית הפועלת במסגרת יחידת הנוער במתנ"ס גבעת אולגה, הפיקה ספר מתכונים חגיגי בשם "אולגה מבשלת". המיזם נועד לקדם בני נוער בגבעת אולגה, וכל ההכנסות מהמכירות (15 שקלים לספר) יהוו שכר לבני הנוער שהשקיעו שעות עבודה רבות בהפקת הספר.

לדברי מנהלת יחידת הנוער בגבעת אולגה, מירב סעדיה, בחודשים האחרונים עסקה קבוצה של נערות במיזם הייחודי. לאחר שורה של מפגשים לגיבוש הרעיון, והכשרה ביסודות הגרפיקה ועיצוב הספר, נפגשו הנערות עם תושבים, ובמשך מספר שבועות ליקטו ואספו מתכונים מסורתיים שונים, טעימים וקלים להכנה.

הנערות ערכו את המתכונים, עיצבו וקיבצו אותם לספר בישול המשקף את אופייה המרתק והמגוון של השכונה, ובעיקר את החמימות של תושביה. סעדיה: "המיזם מעניק תחושת מסוגלות, משמעת תעסוקתית וביטוי עצמי לכל נערה, בתפקידים השונים בקבוצה. לכן יש למיזם חשיבות רבה ככלי להכנת הנערות לחייהן הבוגרים".

הקבוצה עוסקת בשיווק הספר ומציעה למעסיקים לרכוש את ספר המתכונים לקראת ראש השנה ולהעניקו לעובדיהם כשי לחג. "ראש השנה מעולם לא היה טעים יותר", מבטיחים בקבוצה. סעדיה: "אשמח אם מעסיקים ירכשו זאת כשי לעובדים ולמשפחותיהם לראש השנה. כאמור, כל ההכנסות מיועדות לנערות שהשתתפו במיזם, כך שמדובר בשי בעל משמעות חברתית".

יחידת הנוער הפועלת במתנ"ס גבעת אולגה מובילה יוזמות חברתיות שונות שנועדו לקדם את בני הנוער בשכונה. בט"ו בשבט מכרה קבוצת היזמות "בלוט בשבט" מארזי שי של פירות יבשים אשר ההכנסה ממכירתם נועדה להעצמת בני הנוער בשכונה. מיזם זה פועל בהצלחה מספר שנים במסגרת תוכנית מסוגלות תעסוקתית לנוער. בני הנוער אחראים על כל הליכי הפרויקט, החל בבחירת עיצוב האריזות והכנתן בפועל, דרך שיווק אריזות השי וכלה בהליך מכירתן. הכנת האריזות מתבצעת בפס ייצור, כאשר לכל אחד בצוות יש תפקיד בתהליך הייצור. אחד אחראי על סידור הפירות באריזה, שני אחראי על עטיפת המוצר, אחר אחראי על ביקורת איכותו וטיבו של המוצר וכן הלאה. לפרויקט מטרות מגוונות, ביניהן הקניית ערכי עבודה, התמדה, מסירות, עצמאות ואחריות.

 

יש לך מה להגיד על הכתבה? נשמח לתגובה שלך

Your email address will not be published.