עוגת דבש בשזיפים ואגוזי מלך

0

הקונדיטורית הראשית של רשת קפה ביגה, מירן קל מעניקה לקראת החג את המתכון המנצח לעוגת הדבש.

המתכון קל להכנה,  נוח ומהיר.  

עוגת דבש מלכותית לראש השנה. צילום: אלעד גוטמן

רכיבים:

350 גרם קמח

2 כפיות אבקת אפיה

כפית סודה לשתייה

200 גרם ביצים

250 גרם שמן

200 גרם סוכר

320 גרם דבש

כף קינמון

כפית אבקת ג'ינג'ר

1/2 כפית מוסקט

280 גרם משקה תה (כל סוג תה ניתן להכניס)

1/3 כפית ציפורן

150 גרם שזיפים מיובשים

100 גרם אגוזי מלך

 

אופן ההכנה

יש לערבב היטב את הסוכר , דבש, ביצים, קינמון, מוסקט והציפורן. ואח"כ את להוסיף את הקמח, אבקת אפיה וסודה לשתייה, לבסוף, מוסיפים את התה ויוצקים לתבנית אינגליש קייק, מפזרים את הזיפים מעל, במהלך האפייה הם יבלעו פנימה, מעל יש לפזר גם את אגוזי המלך. ולאפות בתנור ב- 150 מעלות למשך כ- 40 דקות. ולפזר מעט מעל אבקת סוכר.

 

שיהיה חג שמח ומתוק כדבש!

 

יש לך מה להגיד על הכתבה? נשמח לתגובה שלך

Your email address will not be published.