מלפפוני האיזור יככבו בחורף הקרוב

0

 

חקלאי מושב אחיטוב, מעצמת המלפפונים של ישראל, החליטו לעבור בחורף הקרוב לגידול מלא של מלפפונים מורכבים נקיים מחומרי הדברה.

מושב אחיטוב מספק כ-65% מצריכת המלפפונים של תושבי ישראל והמשמעות היא ששניים מכל שלושה מלפפונים שנמכרים ברשתות ובשווקים גדלו בחממות המושב.

תהליך ההרכבה של המלפפונים מבוצע בשלב הראשוני של הגידול במשתלות חישתיל שמספקת את השתילים.

במסגרתו מורכב שתיל המלפפון על גבי מערכת שורשים של ירק אחר והתוצאה היא ירק עמיד למחלות ולמזיקים

שמספק יבולים גבוהים ב-20% מהממוצע, צורך פחות מים וזקוק לפחות טיפולים.

עונת החורף היא מאתגרת בגידול הירקות מאחר ומזג האויר הלח והקריר יוצרים תנאים מיטביים להתפתחות של מזיקים ומחלות.

המעבר לטכנולוגית הגידול המתקדמת יאפשר לחקלאים באחיטוב לחסוך את השימוש בכמויות רבות של חומרי הדברה

מסוכנים לאדם ולמי התהום. המעבר לירקות מורכבים נבע גם משיקולים בריאותיים של החקלאים עצמם.

במושב מעל 3000 דונם של חממות מלפפונים שחלקן נמצא בקרבה יתירה לבתי המגורים של החברים והריסוס עלול לסכן את בריאות בני משפחותיהם.

לדברי דודו מגל, מתאגיד משתלות חישתיל, מאז האיסור על השימוש במתיל ברומיד נעשה מאמץ רב לפתח שתילים עמידים למחלות ופגעים

כדי להבטיח את רצף האספקה של הירקות לצרכנים ואת מקור פרנסתם של החקלאים.

אנחנו במרוץ מתמיד מול המזיקים במציאת דור חדש של כנות משופרות ברחבי העולם שיעמדו מול פגעי המחלות והוירוסים.

בתחום המלפפונים נערכים ניסיונות רבים בשתילים מורכבים יחד עם מדריכי שה"מ וכתוצאה מכך יש לרשות המגדלים מספר אפשרויות לבחירה.

יש לך מה להגיד על הכתבה? נשמח לתגובה שלך

Your email address will not be published.