באווירה הודית

0

unnamed31-258x300 באווירה הודיתמאת מיה ישראלי

מיד כשנכנסים למסעדת קאמאלה בקריית האומנים בקציר מרגישים בבית. התחושה הביתית מתחילה בעיצוב החמים של המקום סטייל הודו – ספות, שולחנות ומחצלות ב"סלון", ממנו יוצאים למרפסת גדולה עם דק עליו פזורים פופים, מחצלות ושולחנות נמוכים ונהנים מבריזה קרירה, אפילו באמצע הקיץ, ונוף קסום הנשקף ממרומי הר אמיר עד הים. ממשיך באוכל הביתי המשובח והמוקפד שמבושל טרי יום יום, ומסתיים, או שמא מתחיל, באירוח ביתי ואישי על ידי בעלות המסעדה – איילת איunnamed14-300x225 באווירה הודיתילון ואורלי נדיר.

איילת ואורלי, שתיהן בשנות החמישים לחייהן שבאות מעולם היצירה, מצאו שהן חולקות ביניהן הרבה במשותף – אהבה לכל מה שקשור בהודו, ואג'נדה צמחונית טבעונית. שתיהן צמחוניות הרבה מאוד שנים ואיילת הפכה בשנים האחרונות לטבעונית.

כשאיילת פתחה את המקום לפני כתשעה חודשים היא תכננה לפתוח חומוסיה עם מיצים ושיקים טבעיים. "חומוס זה משהו שקל להתחיל איתו", מסבירה איילת את הבחירה, "משהו בסיסי שניתן להביא למקום טבעוני ומשם להתפתח".

אבל רצתה הקארמה ואיילת פגשה "במקרה" את אורלי, בעלת "נדיר יצירות בברזל", שמעצבת אביזרי נוי מיוחדים ושימושיים לבית  מברזל בשיטת הנפחות העתיקה. אורלי, בנוסף להיותה אומנית, היא גם בשלנית חובבת שחלמה תמיד לפתוח מסעדה, ובדיוק חיפשה הרפתקה חדשה. החיבור ביניהן היה מיידי. האהבה המשותפת להודו, בה שהו שתיהן תקופות ממושכות, הובילה אותן להחלטה לבסס את התפריט במסעדה על אוכל הודי וטבעוני, בנוסף לחומוס כמובן.

משנבחר הקונספט, אורלי עיצבה את המסעדה באווירה הודית, עם זולה מפנקת בחוץ. להשלמת האווירה ניתן לקנות תכשיטים ומתנות קטנות שהיא מייצרת או מייבאת מהודו. ואיילת בחרה את השם למסעדה – קאמאלה, שפירושו בהינדית לוטוס שפע שלמות, ויותר מאוחר התברר להן שגם בערבית פירוש השם שלמות. כשהמוטו שלהן הוא שקאמאלה יהיה מקום שנעים לאכול ולשהות בו.

חלוקת התפקידים ביניהן ברורה – איילת מופקדת על הכנת החומוס האוורירי והטעים, שאל הדיוק בטעם ובמרקם הגיעה לאחר לימוד והרבה ניסוי וטעימות, ואילו על הבישול מופקדת אורלי שלמדה את רזי המטבח ההודי ממקור ראשון, בעת ששהתה בהודו לצרכי עבודה.

בין המנות בתפריט: חומוס עם פיתות וחמוצים, טאלי – צלחת תבשילים בניחוח הודי: אורז, עדשים ותבשיל ירקות.

מאפינס ירקות – עדשים וירקות אפויים בתנור. טאפאס – מבחר סלטים קטנים: חצילים, טחינה ירוקה, סלק, חמוצים.

מלאי כופתא: כופתאה מוקפצת במחבת במילוי תפו”א, טופו וקשיו מוגשת על מצע של רוטב עשיר.

באגף השתייה החמה יש כמובן צ'אי – עם חלב אורז, קפה שחור ותה צמחים. בין השייקים המוצעים: שייק בריאות  ירוק – פירות, נבטים, חמוציות, ספיר ולינה. שייק פירות – מלון, תפוח, בננה וקוקוס. כמו כן יש מיץ גזר וסיידר תפוחים טבעי. הכל טרי טרי.

לדבריהן, עיקר הפרסום של המסעדה הוא מפה לאוזן ויש להן כבר הרבה לקוחות קבועים מכל האזור. המרבץ בזולה בחוץ מתאים למבוגרים ולצעירים ופשוט יוצר מפגשים מעניינים בין אנשים. השתיים, שכאמור גם מארחות ומגישות את האוכל, אומרות שכייף להן לראות שאנשים נהנים מהאוכל. אז בואו תפרגנו לשתיים ותיהנו מאוכל טעים מאוד ומאווירה נעימה וביתית.

לאחרונה, החלו בהפקת אירועי קיץ שכוללים הופעות של אומנים בשיתוף עם השכנות מבית הקפה "בית על ההר" – שילוב של אוכל ומוסיקה טובה שנוחל הצלחה גדולה.

ההופעה הקרובה – ישי בן יעקב (טרה רוסה) במופע סולו חדש. מלווה באורחים: רואי לוי (שוטי הנבואה) – שירה, ירון סוריאנו – בס, אסף ארמוזה – פסנתר. יום חמישי 16.7 בשעה 20:30 בקריית האומנים. מוזמנים.

 

 

יש לך מה להגיד על הכתבה? נשמח לתגובה שלך

Your email address will not be published.